Валентин Добрев, чийто баща е българин, а майка му рускиня,

...
Валентин Добрев, чийто баща е българин, а майка му рускиня,
Коментари Харесай

Валентин 10 години чака гражданство, живее у нас от 38...

Валентин Добрев, чийто татко е българин, а майка му рускиня, живее у нас. Той живее от 6-годишен в Камено, където приключва с отличие локалното учебно заведение, а след това и приблизително обучение в Бургас. Но към този момент 10 години не може да стигне до заветния изпит по български език, нужен, с цел да получи българско поданство. За перипетиите му да се снабди със заветния документ от Агенцията за българите в чужбина описа bTv.

„ Този език е някаква спънка, като условност очевидно за някакви игри… Вече започвам да си мисля, че може би в случай че бях си платил, можеше и да взема до момента 100 пъти това поданство. Аз не виждам пък в моя случай откакто 38 години съм живял тук в България, за какво пък би трябвало да давам пари, с цел да стана българин?! Аз даже да ги имах тези пари, няма да ги дам! ”, безапелационен е Валентин.
След като не съумява самичък да получи поданство, наема юрист. Но и с него повече от година удря на камък.

„ Нямаме нито отвод, нито съобщение, че заявката е признато, нито че има насрочване на дата, на която да се яви и да си върви процедурата по закон ”, изяснява юристът Живко Бойчев.

(Снимка: btv novinite)
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР