Валентин Бинчев е завършил ВИАС, специалност архитектура. Преди 10 ноември

...
Валентин Бинчев е завършил ВИАС, специалност архитектура. Преди 10 ноември
Коментари Харесай

Художникът Валентин Бинчев: Гърдите на Ирен Онтева са мои! Дадох й пари да си направи операция, още не ми ги е върнала

Валентин Бинчев е приключил ВИАС, компетентност архитектура. Преди 10 ноември е ръководел клуба за художници студенти към Студентския дом на културата в София. Негови живописни платна и графики са владеене на доста галерии " по света и у нас ". В средата на 80-те Бинчев става основател на първите " пленери " (експозиции под намерено небе) в Градската градина и градинката пред " Кристал ". Заплашван е с физическа кавга от Държавна сигурност офицери. Тогавашното управление на СБХ написа яростно писмо до Централен комитет на Българска комунистическа партия, Централен комитет на ДКМС, БНР, Българска национална телевизия и Комитета за просвета, в което го жигосва като " противников детайл " и " неприкрит съперник на социалистическия натурализъм ". Въпреки това той не се счита за отстъпник, а за " свободен актьор ". След " нежната гражданска война " художникът откри и друго занятие за изява - медийното. Бе програмен шеф на телевизия " Ден ", както и създател и продуцент на " Голите вести " по МСАТ. И през днешния ден " България Днес " продължава диалога с художника.

- Г-н Бинчев, правилно ли е, че вие сте дали пари на Ирен Онтева да си направи първата интервенция на гърдите?

- Да, това е самата истина. Преди години дадох заем на Ирен Онтева да си направи бюста и любовникът й Красимир Узунов дo ден сегашен ми връща парите. Аз й дадох парите и й държах ръката, до момента в който подготвяха интервенцията, а в този момент се прави, че не ме познава. Иначе Иренчето беше сервитьорка в едно непретенциозно кафенце на име " Валентино ", което се намираше на " Бачо Киро " и " Искър ". Тя беше доста усмихната, чаровна, хареса ми. В един миг я взех за работа в една италианска компания за мебели, където имах общ бизнес. Ирен разнасяше календари, плакати по всякакви фестивали, там, където имаше изложения на мебели. Плащах й някакви пари като рекламен сътрудник, а тя беше и доста старателна. Иначе, дет` се вика, съм й давал пари да си купи и чорапогащник, с цел да върви по улицата както би трябвало, само че...

- Красимир Узунов ли е първият й покровител?

- Да. Той с изключение на на " Интерсервиз Узунов " беше и началник на мебелни къщи " Ралица ", имаше магазини из цялата страна. Запознах го с Ирен Онтева на купона за рождения ми ден, на който я бях взел да сервира на гостите. Той беше доста влюбен в нея. Но по-интересно е, че тъкмо преди да цъфне любовта й с Узунов, тя нямаше никакви гърди, единствено ребра. Дадох й парите да отиде при лекар да си направи по-големи гърди. След интервенцията докторът й споделя: " Няма да излизаш на никое място, ще лежиш по тил, няма да слагаш сутиени, това-онова... ". А тя незабавно хукна да се похвали по всички страни и още на другия ден я карах през нощта при доктора, тъй като беше станала цялата на петна. По-късно й бях пратил поздрави по един другар, а тя попитала: " А кой беше тоя?! ", сиреч не може към този момент да си спомни.

- Щом още не сте си получили парите, значи гърдите й са ваши?

- Хаха, да. Едно увеличение на бюста тогава струваше 600 $, аз й бях услужил с 300 - нищо работа. Няма проблем, на всекиго се случва да не помни и да не ги върне в точния момент, само че те двамата ме правеха на маймуна. Викат, отиди в офиса и парите са ти оставени там. Ходя аз на ул. " Позитано ", а по-късно на " Стамболийски ", а чиновниците там ми се подиграват. Значи, те отново ми споделят - има ги, изпратих ти ги и аз отивам там като някакъв глупак. Всичко това го разправям не тъй като сумата е огромна, а тъй като ме нервира отношението. Бях пратил едно писмо на Узунов, където му бях писал, че към този момент втора или трета година мачка моите 300 $ - целува ги, смуче ги, а парите си са мои и желая да ми ги върне най-сетне. До ден сегашен имам искания, че гърдите на Ирен Онтева са мои - това е истината. Виждате ли какъв брой е сюрреалистично всичко! Това го разправям не за друго, а тъй като това е знак на връзките в България - милионери и " страшни " хубавици и елементарен художник като мен, който им оказва помощ в един тежък миг. И в случай че не я бях закарал тогава през нощта с колата до доктора, тя можеше и да почине, само че...

Ирен Онтева: Не се сещам за този човек!

" Не се сещам за този човек. Много неща съм чувала за себе си, които са лъжа, само че не считам, че би трябвало всичко да разясня ", сподели манекенката Ирен Онтева във връзка изказванията на художника Валентин Бинчев.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР