Валентин Андреев е сред най-перспективните български атлети сред подрастващите. По-рано

...
Валентин Андреев е сред най-перспективните български атлети сред подрастващите. По-рано
Коментари Харесай

Андриан Андреев: Най-хубавите ни тренировки са на международните състезания

Валентин Андреев е измежду най-перспективните български спортисти измежду подрастващите. По-рано този месец 16-годишният гений в хвърлянето на чук завоюва сребърен орден на Европейското състезание за юноши и девойки под 18 години в Дьор (Унгария), а по-малко от седмица по-късно влезе на край и на Световното под 20 години в Тампере, където приключи десети. Андреев е рекордьор на България и в двете възрасти. Неговият треньор и татко Андриан Андреев даде особено изявление за Sportal.bg , в което приказва за отминалите надпревари, идните Младежки олимпийски игри в Буенос Айрес и бъдещото на Валентин Андреев.

- Валентин завоюва сребърен орден на Европейското състезание в един доста мощен край, в който нямаше по какъв начин да се бори за златото, защото първенецът приключи със международен връх (б.а. украинецът Михаил Кохан завоюва златото със международен връх под 18 години от 87.82 м). Доволен ли сте от представянето в Дьор? - Много сме щастливи, вълнението е доста огромно. Успехът е доста важен, защото да хвърлиш над 80 метра с какъвто и да е апарат, е нещо огромно. За наш шанс се състезавахме с новия международен рекордьор в хвърлянето на чук 5 кг - състезателят от Украйна. Дори и да бяхме хвърлили повече, мъчно щяхме да реализираме по-добър резултат сега. Дай Боже да го минем някой ден.

- Вальо към момента е много млад, само че сподели психическа непоклатимост, на Световното състезание при по-големите също влезе на край. Впечатленията ви от това съревнование? - Представи се доста добре на трите опита на квалификацията - беше си доста борбен, сподели страхотна душeвност. За страдание на финала не успяхме да покажем същия резултат, с който щяхме да бъдем доста по-напред в класирането. Десетото място за нас е огромен триумф, защото той към момента е първа младша и се надявам отсега нататък да гоним и по-големи триумфи.
 @@@
- Предстои може би най-важното съревнование за вас тази година - Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Как ще протече неговата подготовка за там, ще има ли някаква отмора? - Ще разтоварим малко, имаше много страсти и усилени тренировки. Ще създадем разформироване на морето и по-късно продължаваме подготовка за огромния конгрес.

- Все още е рано да се приказва за цели и упования за Буенос Айрес, само че няма метод вие като тандем да нямате очаквания за класиране... - Нашите цели постоянно са оптимално положително показване, да успеем да създадем персонален резултат, изключително на интернационално съревнование. Невинаги ни се получава, само че това е главната ни цел.

- Той усъвършенства връх след връх, изключително с 5-килограмовия чук. Как се тренира играч, който няма толкоз сериозна конкуренция в България, само че е на доста високо равнище на огромните надпревари зад граница? Как успявате да го мотивирате и по какъв начин протичат вашите тренировки? - Нашите най-хубави тренировки може би са на интернационалните надпревари, защото там той хвърля с съперници от неговия сан. За него това са може би най-хубавите тренировки душевен, тъй като там той би трябвало да види същинската конкуренция и да се бори с тях, защото не ги е виждал през годината. За него това не е драма, конкуренцията в България не е неприятна, на Европейското в Дьор взе участие още едно момче от нашите - Стоян Димитров, само че не съумя да издържи псхически на огромното съревнование и по тази причина не реализира резултата, който направи в Турция. Конкуренцията в България не е неприятна, само че радващото е, че той е на още по-високо равнище.

- Вальо е доста млад и реализира впечатляващи резултати за възрастта си, само че ще можем ли да разчитаме на него да имаме мощни резултати на чук и при мъжете? - Дай Боже. В последна сметка би трябвало да минем през всички възрастови групи и в първия случай, когато имаме опция да хвърляме със 7-килограмовия чук, ще го създадем, тъй като ние не се опасяваме от тежестта на чука. Чукът си е чук и той би трябвало да се хвърля. Надявам се и при мъжете да бъде това, което е в този момент при младшата. Това е минимумът, който чакаме.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР