Валенсия и Атлетик Билбао се сблъскват за втори път в

...
Валенсия и Атлетик Билбао се сблъскват за втори път в
Коментари Харесай

Надежда за "Валенсия" или трети пореден финал за "Атлетик"?


" Валенсия " и " Атлетик " Билбао се сблъскват за повторно в полуфиналите за Купата на краля. Очертава се завладяващ реванш поради равенството 1:1 на " Сан Мамес " на 10 февруари, когато Раул Гарсия откри резултата за " прилепите ", а Уго Дуро изравни.

Срещата можете да наблюдавате довечера от 22:30 ч. директно по RING.



" Валенсия " навлиза в дуела след триумфа с 1:0 над " Майорка " - първи за отбора на Хосе Бордалас в испанския шампионат от 20 декември 2021-а. Трите точки разрешиха нанагорнище до деветата позиция във краткотрайното класиране.



По пътя към полуфиналите " прилепите " отстраниха " Утрияс ", " Арентейро ", " Картахена ", " Атлетико Балеарес " и " Кадис ". " Валенсия " преследва девета купа от шампионата, в който победи за последно през 2019 година, побеждавайки " Барселона " с 2:1 в разногласието за трофея.

Последните 4 мача сред " Валенсия " и " Атлетик " приключиха без победител. " Лос Че " няма триумф над баските от септември 2019 година, когато се наложи с 1:0 като посетител.

Отборът от Билбао е вторият най-успешен в Купата на краля с 23-е си триумфа, като има и 16 изгубени финала. " Лъвовете " обаче подвигнаха трофея за последно през 1984 година, побеждавайки " Барселона " с 1:0.



" Атлетик " ще опита да се реваншира на почитателите си за разгрома с 0:4 от " Барселона " през уикенда, оставил баските на осмо място в Примера дивисион. Отборът на Марселино Гарсия Торал отстъпи на каталунците със същия резултат и в миналогодишния край за Купата на краля, само че си отмъсти с елиминиране на " блаугранас " през този сезон, последвано от изхвърляне на " Реал " Мадрид от шампионата.

Баският клуб е в борбата за европейско присъединяване през Примера дивисион, само че фокусът остава класиране за трети следващ край в Купата на краля.

Довечера " Валенсия " още веднъж няма да може да разчита на контузените Денис Черишев, Хосе Гая, Тиери Корея, Хосе Гая и Яспер Силесен, до момента в който " Атлетик " няма кадрови проблеми. За баските след наказване се завръща Алекс Беренгер.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР