Валенсия е на полуфинал за Купата на Краля на Испания.

...
Валенсия е на полуфинал за Купата на Краля на Испания.
Коментари Харесай

Родриго класира "Валенсия" на полуфинал след епична драма на "Местая"

" Валенсия " е на полуфинал за Купата на Краля на Испания. Отборът на Марселино сътвори трагичен поврат против " Хетафе ", който бе спечелил първата среща с 1-0 и стартира по ослепителен метод реванша на " Местая ".

Още в първата минута неточност на вратаря Жауме Доменек и на двама бранители на " Валенсия " разреши на Хорхе Молина да вкара за 0-1. Това значеше, че прилепите би трябвало да отбележат 3 гола, с цел да продължат, а през първото полувреме просто не се виждаше по какъв начин ще се случи това.

С изключение на един рисков удар на Родриго Морено след 1/4 час игра домакините не сътвориха съвсем нищо рисково. След почивката обаче те подвигнаха оборотите и стигнаха до попадение на Санти Мина. То обаче бе анулирано след консултация с ВАР-системата, поради засада.

В 61-а минута въпреки всичко " Валенсия " изравни. Бърза офанзива отляво и асистенция на Денис Черишев към Родриго Морено, който направи 1-1.

Срещата се изнерви и в 74-а минута Джене от " Хетафе " остави своите с един по-малко, поради червен картон. Домакините натиснаха, само че повечко наблягаха на центриранията, което улесняваше тима от мадридското предградие.

Заради честите накъсвания на играта съдията даде 7 минути продължение и във втората от тях Родриго вкара за 2-1 след асистенция на Санти Мина.

Оставаха 5 минути игра и домакините налитаха лудо към вратата на " Хетафе ", когато Хорхе Молина от тима посетител се измъкна с топка в крайници и стигна до наказателното поле. Той стреля оттова, само че вместо топката да влезе във вратата, тя се отби в гърба на негов съотборник. Моментално, с два паса " Валенсия " стигна до полето на съперника, където Гамейро подаде на Родриго, който напряко " детонира " Местая с третия си гол секунди преди края.

3-2 общ резултат и " Валенсия " е на полуфинал за Купата на Краля.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР