Валенсия е четвъртият град, който ще бъде домакин на мачове

...
Валенсия е четвъртият град, който ще бъде домакин на мачове
Коментари Харесай

Валенсия ще бъде един от домакините на купа „Дейвис“


Валенсия е четвъртият град, който ще бъде хазаин на мачове от груповата фаза на финалния шампионат за купа „Дейвис“. Информацията бе обявена от няколко испански издания. Надпреварата ще се организира от 23 до 27 ноември.

Според Las Provincias договарянията сред локалните управляващи и притежателите на шампионата „Kosmos Group“ са в последната си фаза и напълно скоро семейството на Валенсия ще бъде публично оповестено. Очаква се да бъде подписан контракт за период от 5 години, само че към момента не е ясно къде ще се играят мачовете. В предходните случаи, в които градът е приемал мачове от шампионата, те се организираха на откритата сцена „Plaza de Toros“, само че поради интервала на шампионата съвсем несъмнено ще бъде потърсена друга локация.

По този метод Валенсия заема мястото на Малага, който съгласно първичните проекти трябваше да е един от четирите домакина на груповата фаза дружно с Глазгоу, Болоня и Хамбург. Впоследствие обаче градът бе определен за хазаин на заключителните конфликти, като ще извършва тази роля и през 2023 година Това значи, че борбата за купата в шампионата ще се организира в Испания в четири следващи години.

Levante-EMV също осведоми, че с изключение на хазаин в груповата фаза през тази година, Валенсия възнамерява да бъде хазаин и на финала в бъдеще, въпреки досега да няма гаранции, че това ще се случи. Според изданието уредниците ще разгласят избора на Валенсия преди тегленето на жребия за шампионата, което ще се състои на 26 април.

Това развиване идва няколко седмици след правосъдната борба сред френската тенис федерация (FFT) и уредниците от Kosmos. На 16 март FFT подава тъжба до Арбитражния съд в Лозана, заявявайки, че са били непозволено изключени от състезанието за домакинство в груповата фаза. В последна сметка се реализира извънсъдебно спроазумение и на 8 април страната още веднъж е включена в състезанието, без да става ясна повода за първичното ѝ изваждане. Франция обаче реши да прекрати присъединяване си в състезанието поради „тежките финансови изисквания“ на уредниците.

„След като се срещна с цялостните условия в процеса за кандидастване на домакинство от груповата да за за купа „Дейвис“, FFT взе решението да не взе участие в състезанието поради тежките финансови и логистични условия, които нито един уредник във Франция не е податлив да одобри. От юридическа позиция, в резултат на признание на правото ѝ да взе участие в състезанието за домакинство, FFT реши да отдръпна жалбата си до Арбитражния съд“ – гласи изказването на френската федерация.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР