Валенсия беше без победа на чужд терен в Ла Лига

...
Валенсия беше без победа на чужд терен в Ла Лига
Коментари Харесай

Футболистите на Валенсия спечелиха гостуването си на Осасуна

Валенсия беше без победа на непознат терен в Ла Лига повече от половин година, само че нощес постави завършек на отрицателната серия с скъп триумф против Осасуна. Отборът на Дженаро Гатузо се наложи с 2:1 на " Ел Садар " в мач, който предложи доста любопитни моменти през второто полувреме. Реферът Мигел Ортис подвигна два червени картона на домакините, а противниците пропуснаха по една дузпа. За Валенсия от бялата точка се провали Единсон Кавани, който още чака дебютния си гол за " лос че ".
Победата прати отбора от " Местайя " на пето място в класирането с 13 точки, колкото имат още Атлетико Мадрид, Реал Сосиедад и Осасуна. Памплонци изгубиха второ следващо домакинство и не можах да зарадват почитателите си още веднъж, откакто преди седмица препънаха първенеца Реал Мадрид на " Сантиаго Бернабеу ".
Преди почивката мачът беше равносилен, само че Валенсия употребява едно от дребното си положения и излезе напред в 28-ата минута. Кавани откри по съвършен метод Джъстин Клуйверт и нидерландецът откри головата си сметка за " прилепите ". Малко преди края на полувремето Илайш Мориба можеше да удвои задатъка на гостите, само че Серхио Ерера избави.
На почивката наставникът на Осасуна Ягоба Арасата направи две смени, а малко по-късно пусна в игра и Чими Авила. В 54-ата минута удар на Кавани от няколко метра беше блокиран и топката излезе в корнер. След неговото осъществяване се стигна до съществено безредие в наказателното поле на домакините. Най-съобразителен се оказа Муктар Диакаби и Валенсия вкара втори гол.
Осасуна получи късмет бързо да върне интригата, откакто Уго Гийямон направи дузпа. Чими Авила обаче подходи лековато и стреля над вратата. В 69-ата минута Унай Гарсия повали в наказателното поле Самуел Лино. Това означаваше червен картон за бранителя и дузпа за Валенсия. Кавани шутира с всичка мощ и уцели напречната греда.
Домакините понижиха чак в добавеното време. Гола вкара бранителят Дарко Брашанац. Сърбинът се оказа непокрит и с майсторски удар не остави шансове на Гиорги Мамардашвили. Секунди преди последния съдийски сигнал Рубен Пеня от Осасуна извърши жестоко нарушаване и също видя аления цвят.
В идващия кръг Осасуна ще гостува на Виляреал, а на Валенсия следва домакинство на най-слабия тим от началото на сезона в Ла Лига - Елче.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР