Валежната обстановка е към своя край. До момента най-голямо е

...
Валежната обстановка е към своя край. До момента най-голямо е
Коментари Харесай

Променлива облачност до края на деня

Валежната конюнктура е към своя край. До момента най-голямо е количеството, измерено в Тополовград – 46 литра на кв. метър, само че в доста региони от страната паднаха към 40 литра на кв. метър, което е покрай месечната норма.

Най-дебела е снежната завивка в Добрич – малко над 30 см. Там, както и по Черноморието и през нощта остана доста прохладно с пориви на североизточният вятър до към 100 км/ч.

В следобедните часове вятърът ще бъде слаб, в Източна България и по Черноморието - сдържан. Облачността над страната ще е променлива, а слаб сняг ще продължи да превалява към момента основно в източните и планинските региони. Максималните температури ще бъдат сред 1° и 6°.

През идващото денонощие облачността над страната ще се задържи по-често забележителна с по-значителни разкъсвания и понижения в Южна България през нощта и в часовете до обяд.

Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще бъде до сдържан. Максималните температури ще са сред 3° и 8°, в североизточните региони, където ще продължи да превалява слаб сняг - малко по-ниски.



И в планините ще бъде облачно, на доста места с превалявания от сняг. Ще бъде и прохладно, ще духа сдържан до мощен северозападен вятър.

Остава висока и заплахата от лавини отвън обработените писти. Максималните температури в курортите едва ще се покачат и ще са от минус 6 до минус 3.

В четвъртък и петък ще има променлива, постоянно забележителна облачност, само че валежи ще има основно в планинските региони. През почивните дни ще има повече слънчеви часове. Ще остане по-студено от нормалното за началото на март, въпреки че оптималните температури постепенно ще се покачват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР