Валежите вече са към своя край. Оправдаха се очакванията за

...
Валежите вече са към своя край. Оправдаха се очакванията за
Коментари Харесай

Затопляне и повече слънце през почивните дни

Валежите към този момент са към своя край. Оправдаха се упованията за по-значителни количества в южните и югоизточните региони от страната – до 25- 30 литра на кв. метър, както и за значителни снеговалежи през миналата нощ в Родопската област.

В следобедните часове облачността ще продължи да се раздира и понижава, в доста региони – до слънчево време. оптималните температури - сред 3° и 8°.. Вятърът ще е от север-северозапад, сдържан, краткотрайно мощен.

През нощта ще бъде ясно, със слаб западен вятър, а сутринта - студено, с негативни минимални температури - в множеството региони сред минус 9° и минус 3°, на морския бряг – към минус 1°.

Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър, а оптималните температури ще останат без основна смяна, спрямо през днешния ден - от 3° до 8°, в София - към 4°. В множеството региони ще доминира слънчево време, в това число и по Черноморието. Вятърът и там ще е слаб до сдържан от югозапад, а вълнението на морето ще е едва. Максималните температури ще са от 3 до 5°.

Чудесно време за феновете на зимните спортове. В планините ще доминира слънчево време, като нарастване на облачността се чака в следобедните часове. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури в курортите ще се покачат и ще са от минус 2 градуса на Алеко до плюс един в Боровец и Пампорово.

На Балканите ще остане студено за сезона. Ще има раздрана облачност, в обособени региони намаляваща до слънчево време, а вятърът ще отслабне. Ветровито с превалявания от сняг ще е в северните и североизточните региони от континента. Дъжд ще вали на доста места в Западна и Централна Европа. Слънчево с най-високите температури на континента ще бъде в Испания.

У нас през почивните дни ще има доста слънчеви часове, а температурите ще се покачат. В началото на новата седмица още веднъж се чакат превалявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР