Валежите в цялата страна продължават с нова сила днес. От

...
Валежите в цялата страна продължават с нова сила днес. От
Коментари Харесай

Внимание! Валежите продължават с нова сила, има опасни поледици

Валежите в цялата страна не престават с нова мощ през днешния ден. От запад на изток над България минава следващият средиземноморски циклон. В Северозападна България ще падне сняг, а в останалата част на страната – дъжд. Първа степен предизвестие за рисково време има за Северозападна България. В 8 области ниските температури основават условия за рискови поледици.
Температурите ще са ниски. Дневните на северозапад ще се двоумят към 1-2 градуса. Между 5 и 7 градуса ще е денем в по-голямата част на страната и към 10-12 по Черноморието и в крайния югозапад.
В планините остава облачно, прохладно с валежи.Над 1800 метра ще вали сняг, а под тази граница – дъжд и дъжд, подправен със сняг. По високите върхове денем ще е към 1 градус, а в по-ниските елементи – към 6-7 градуса.
Вторият за седмицата циклон над Балканите ще дефинира времето у нас до четвъртък. Червен код за интензивни дъждове е разгласен за елементи от Хърватия и Босна и Херцеговина. Очакваме обилни превалявания от дъжд и у нас, които в източна България ще надвишават 25-30 литра на квадратен метър.
Във вторник и сряда ще вали повече дъжд, а в четвъртък още веднъж ще превали сняг в северната половина на страната. Температурите ще падат надолу в хода на седмицата. Най-студено се обрисува в четвъртък и петък.
В сряда е разгласен жълт код за интензивни превалявания. В северната половина на страната и в Смолянско ще превалява дъжд, който ще минава в сняг, а в останалата част на страната се чакат превалявания от дъжд с количества сред 20 и 30 литра на квадратен метър. Единствено в Югозападна България количествата ще са по-незначителни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР