Валежите в Северна България, където снежната покривка е най-значителна, вече

...
Валежите в Северна България, където снежната покривка е най-значителна, вече
Коментари Харесай

Валежите спират, но остава ветровито и студено

Валежите в Северна България, където снежната завивка е най-значителна, към този момент започнаха да стопират. В идващите часове към момента ще превалява в Южна България, само че и там ще спре до края на деня. Ще духа сдържан, в източната половина от страната към момента мощен североизточен вятър и на доста места в планинските региони ще има виелици и навявания. Максималните темепратури ще са от минус 5 до 0 градуса, само че вятърът ще основава чувство за по-студено време.

В планините не е уместно за туризъм. Вятърът ще е мощен до плевел и ще е доста студено. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 8 градуса, на 2000 метра - минус 14 градуса. Привечер снеговалежите ще спрат.

Утре вятърът ще отслабне и превалявания съвсем няма да има, напълно слаб сняг може да превали в югоизточните региони. В останалата част от страната ще е най-вече слънчево. Остава студено. Сутрешните температури ще са сред минус 10 и минус 5 градуса, в котловините на Западна България и до минус 12 - минус 13 градуса. Максималните стойности ще са към и малко над нулата, а тук-там в северните региони, както и в областите София, Перник и Кюстендил- под нулата през целия ден.

Там са в действие предизвестия от първа степен.

В понеделник ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни над южните региони от страната. Там може да превали слаб сняг. Сутрешните температури ще са ниски- до минус 10-минус 12 градуса, само че дневните ще се покачат. Повишението на температурите ще продължи и във вторник. В сряда от север-североизток ще нахлуе нова порция леден въздух. Облачността ще е забележителна и тук-там ще превали дъжд и сняг, само че едва. В четвъртък облачността ще намалее до слънчево и отново ще се затопли. Дневните стойности ще доближат 12-17 градуса.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР