Валежи от дъжд и сняг се очакват в Южна БългарияПрез

...
Валежи от дъжд и сняг се очакват в Южна БългарияПрез
Коментари Харесай

Обилен дъжд ни очаква около 11 март

Валежи от дъжд и сняг се чакат в Южна България

През почивните дни южно от България минава средиземноморски циклон, с които времето ще остане по-мрачно с валежи в южната половина на страната, предава. В събота в ранните часове в ниските региони видимостта ще е намалена. Преди и към обяд са вероятни разкъсвания на облачността, с по-голяма възможност над Северна България. Дневни температури в събота - сред 8 и 13 градуса. В хода на деня южно от Стара планина ще превали дъжд, в масивите на Рило-Родопската област и сняг.

В неделя ще усетим северозападен вятър около прекосяването на леден атмосферен фронт. Поривите ще са по-осезаеми в западната част на Дунавската низина. Условия за по-трайни мъгли ще има в Югоизтока. Сутринта в неделя термометрите ще демонстрират сред 2 и 7 градуса, следобяд - от 9 до 14 градуса. Краткотрайни превалявания денем - още веднъж в Южна България. Сняг ще превали в планините на Югозападна България.

От понеделник до сряда облачността ще е с чести разкъсвания. В ранните часове в първия ден на седмицата ще е студено с температури към и малко под нулата. Тенденцията обаче е да се затопля - в дните до неделя следобедните температури ще се покачват със стойности в някои региони към и над 20 градуса. Най-топъл ден се обрисува петък.

Валежите през работните дни ще са нищожни и местни. На този стадий по-обилно ще вали дъжд към 11-12 март.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР