Вълчи дол. Успешно приключва проект на Община Вълчи дол за

...
Вълчи дол. Успешно приключва проект на Община Вълчи дол за
Коментари Харесай

Варна: Успешно приключва проект на Община Вълчи дол за допълнителни занимания с деца, за които българският език не е майчин

Вълчи дол. Успешно завършва план на Община Вълчи дол за спомагателни занимания с деца, за които българският език не е майчин. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Варна от Община Вълчи дол. Специалисти и родители се надяват дейностите да продължат и след привършване на плана. Поради липса на финансови благоприятни условия единственият метод това да се реализира е да се приготви и завоюва нов подобен план.
Над 160 деца, възпитаници и младежи от маргинализирани общности, в това число роми, участваха в ограничения за просветителна интеграция и реинтеграция, а над 135 бяха интегрирани в просветителната система. В работата на клубовете по ползи са включени над 80 деца от общината от четирите детски градини. Целта е дребните момченца и момиченца да могат по-бързо и елементарно да се приспособяват и да стартират да учат, научават и схващат уроците си. Заниманията се водят от специалисти, които работят и за повишение на мотивация на децата и родителите за присъединяване в просветителния и възпитателния развой, за продължение на образованието и записване в първи клас.
Паралелно с това са проведени и клубове: „ Традиции и традиции ” – запознаване с ромския и българския обичай, просвета, обичаи и обичаи; фолклорни области; обреди и традиции направа на приложения и рисунки с обичайни фолклорни орнаменти, претекстове и други „ Етно Танци ” с разнородни действия, целящи основаване и поддържане на учебни и културни обичаи, другите култури,свързани с етническа принадлежност,музика, танци и други В работата на клубовете по ползи са включени деца от общината от четирите детски градини.
В рамките на плана се организира още предварителна защита и образования на терен, консултация и образования на място, тренинги за развиване на персоналните и обществените умения на децата, за запознаване с разликите сред детска градина и учебно заведение за реализиране на равномерен преход, за предварителна защита на нападателните и противообществени прояви, рисково държание и други За дейна поддръжка и стимулиране на присъединяване в обучителния, възпитателния и обществен живот децата бяха подпомагани от психолози.
Работата се организира по плана „ Подкрепа за предучилищното образование и интензивно обществено приобщаване на децата от община Вълчи дол ”, финансиран от Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейските структурни и капиталови фондове. Водеща организация бе община Вълчи дол, а партниращи детските градини „ Здравец “, „ Слънце “, „ Звездица “, „ Надежда Крупская “, както и съдружие „ Асоциация за Европейско развиване “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР