Вълчи дол. Средно училище Васил Левски в град Вълчи дол

...
Вълчи дол. Средно училище Васил Левски в град Вълчи дол
Коментари Харесай

Варна: Средно училище „Васил Левски” в град Вълчи дол отбеляза своя патронен празник

Вълчи дол. Средно учебно заведение „ Васил Левски ” в град Вълчи дол означи своя патронен празник. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Варна от пресцентъра на Община Вълчи дол. Тържеството стартира с минута безмълвие в памет на Апостола, след което бяха сложени цветя пред паметника му в двора на образователното заведение.
„ 19 февруари – денят, в който СУ „ Васил Левски ” – град Вълчи дол празнува своя патронен празник, е денят, в който Дякона увисна на бесилото и получи своето величие. Тази дата е измежду дребното дати в националния ни исторически календар, които ни сплотяват и които ни дават съображение освен за горделивост, само че и да погледнем към самите себе си, с цел да осмислим извървения до момента път и да потърсим ориентир за това, което сме постигнали или пропуснали “, означи в словото си кметът на Община Вълчи дол Георги Тронков. „ Уважаеми учители и възпитаници, поисквам с самообладание и воля да постигате фантазиите си, с непримиримост и религия в личните сили да реализирате поставените цели. Продължавайте да следвате заветите на патрона на нашето учебно заведение и дано животът и делото на Апостола на българската независимост бъдат образец за човешко достолепие, чест и лоялност, които би трябвало да следваме всеки ден! ”, сподели още кметът.
Тържествената стратегия продължи в актовата зала на учебното заведение, където „ Урок по родолюбие с Левски и Ботев ” изнесе Искрен Красимиров, който показа пред децата и техните учители къси документални филми и поетични рецитали, отдадени на националните ни герои. Възпитаниците на СУ „ Васил Левски ” пяха, танцуваха и извършиха драматизации на преломни моменти от живота на Дякона.
Гости на празника бяха още ръководителят на Общинския съвет във Вълчи дол Яна Радева, Мерткан Ибрямов и Димитър Тодоров, заместник-кметове на общината, и секретарят на общината Костадинка Петкова.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР