Ваксините нямат 100% гаранция, но всеки, който се е имунизирал,

...
Ваксините нямат 100% гаранция, но всеки, който се е имунизирал,
Коментари Харесай

Д-р Ангел Кунчев: Ваксините не дават 100% гаранция, но без тях умират хора

Ваксините нямат 100% гаранция, само че всеки, който се е имунизирал, може да прекара някаква по-лека форма на грипа, а у нас последствията след затруднения от време на време са съдбовни. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.

Много са ниски процентите в потреблението на противогрипна ваксина - у нас те са сред 3 и 4%, добави той.

Той изясни, че бременните дами могат да бъдат имунизирани без риск за здравето им.

Моят съвет е постоянно това решение да се вземе в сходство с наблюдаващия доктор и въпреки всичко, да се заобикаля първия триместър, когато най-активно се образува плодът, посочи доктор Кунчев.

Счита се, че няколко месеца след раждането децата имат отбрана, тъй че общоприетата граница е над 6 месеца, изясни доктор Кунчев по отношение на възрастовата граница за имунизация при най-малките. За хората с автоимунни болести е нужно безапелационното мнение на експерт.

„ Над 120 000 души може да се ваксинират гратис. Към средата на февруари ще имаме имунизациите. Ако има интерес, ще увеличим броя на безплатните “, съобщи основният държавен здравен контрольор. 

Помага против вируса вярното хранене и приемането на нужните витамини и микроелементи, добави той.

Относно епидемията от морбили у нас доктор Кунчев заяви, че към момента има по 3-4 случая седмично, само че след изключителната имунизация броят на заболелите е намалял фрапантно.

„ Много са мощни гласовете против имунизациите, само че не са мощни антиваксарите. Процентът на неимунизираните деца е дребен. 2-3% са. Голяма част от българите знаят истината, разчитат на персоналния си доктор и извършват тъкмо имунизационния календар “, сподели още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР