Ваксините и това те да се направят на по-голям брой

...
Ваксините и това те да се направят на по-голям брой
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова: Играем на руска рулетка, ако не се ваксинираме

" Ваксините и това те да се създадат на по-голям брой хора, които желаят, ще ни върнат към остарелия и естествения ни метод на живот “. Това сподели в предаването " Тази заран " по bTV доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор и член на Управителния съвет на БЛС. Тя разяснява предстоящата нова заповед, с която още ще бъдат облекчени противоепидемичните ограничения. С нея ще се отстрани наложителното носене на маски на закрито на избрани места.

" Няма доста искащи за ваксини и в един миг ще спрем на това, което сме постигнали и няма да можем да продължим напред “, уточни персоналният доктор. По думите ѝ към този момент са налични всички ваксини, само че в този момент искащите не са доста.

" Възрастните хора и хората с хронични болести би трябвало да се имунизират, тъй като това е високорисковата група, която в случай че се разболее, ще има неподходящи последствия “, напомни лекарят.

" При възрастните хора над 65 години сме обхванали към 30%, което е малко. Искаме да обхванем по-голямата част от тях “, добави тя.

" Не можем да останем безпределно затворени и да живеем по този начин, както живяхме една година. Затова би трябвало да се имунизираме и последователно да отпадат ограничения, с цел да може да се възвърне това, което е било преди ковид “, счита доктор Гергана Николова.

" Този вирус е извънредно непостоянен, безпределно нападателен и излизайки на улицата неимунизирани, ние си играем на съветска рулетка. Никой не знае в кой миг ще го срещне и още по-тежкото е, че не се знае когато го срещне дали ще мине с една хрема, или ще е на интензивна терапия с О2 и интубация “, означи лекарят.

Според нея в страните, които реализираха огромно имунизационно покритие, към този момент няма интензивни браншове, няма кислородна терапия, няма и интубация. Те са затворили тези браншове, тъй като нямат такива пациенти.

" Малко се приказва по тематиката какво вършат имунизациите и какъв е профилът за сигурност. Хората не трябва да се успокояват, че са преболедували, доста постоянно има и повторна зараза. За страдание тя протича по-тежко с доста по-сложни последствия “, сподели доктор Гергана Николова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР