Ваксинирането срещу COVID-19 ще бъдат безплатно, а имунизацията доброволна за

...
Ваксинирането срещу COVID-19 ще бъдат безплатно, а имунизацията доброволна за
Коментари Харесай

Без пари и по желание се ваксинираме за COVID-19

Ваксинирането против COVID-19 ще бъдат гратис, а имунизацията доброволна за всички български жители, удостовери още веднъж здравният министър Костадин Ангелов. Той взе участие в петъчния парламентарен надзор и отговори на депутатски въпроси по отношение на обезпечаването на ваксини в изискванията на пандемия с COVID-19, командироването на лекари, тяхната правна отбрана и професионална застраховка на лечебните заведения.

За българското държавно управление е извънредно значимо, тогава, когато бъдат регистрирани имунизациите в Европейската организация по медикаментите, всички типове ваксини, които държавното управление ще утвърди по линията на Европейската комисия, ще се ползват на територията на България гратис и непринудено за всички български жители, заяви Ангелов.

Пред депутатите министърът даде информация на Народното събрание за активността на лечебните заведения за болнична помощ, обществени предприятия, в изискванията на пандемия, както и за общинското опазване на здравето в изискванията на здравна рецесия, провокирана от COVID-19.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР