Ваксинирането може да предотврати 92 на сто от случаите на

...
Ваксинирането може да предотврати 92 на сто от случаите на
Коментари Харесай

Ваксинирането може да предотврати 92 % случаите на рак, свързани с човешки папиломавирус

Ваксинирането може да предотврати 92 на 100 от случаите на рак, дължащи се на човешки папиломавируси, оповестиха американските санитарни управляващи, представени от Франс прес.

Бъдещето без рак, провокиран от човешки папиломавируси, е в нашия обхват, само че е нужно да се работи бързо, с цел да се усилят имунизациите, оповестиха от министерството на опазването на здравето на Съединени американски щати.

Нов отчет на американските Центрове за надзор и профилактика на заболяванията демонстрира, че човешки папиломавируси годишно са провокирали приблизително 34 800 случая на рак сред 2012 година и 2016 година в страната.

Папиломавирусите, които се предават по сексуален път, могат да провокират рак както у дамите, по този начин и у мъжете - рак на шийката на матката, вагината, пениса, ануса, ларинкса.

Американските санитарни управляващи предлагат всички деца на 11-12-годишна възраст да бъдат имунизирани против човешки папиломавируси.

Но имунизациите в тази възрастова група се усилват постепенно. Едва 51 на 100 от децата на 11-12-годишна възраст са получили всички препоръчвани дози, като нарастването е с 2 % спрямо 2017 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР