Ваксинирането е най-евтиният и ефикасен начин да се предпазим от

...
Ваксинирането е най-евтиният и ефикасен начин да се предпазим от
Коментари Харесай

Проф. Костов: COVID-19 носи огромен риск за бременността, вирусът удря от корена

Ваксинирането е най-евтиният и сполучлив метод да се предпазим от ковид. Това сподели националният съветник по белодробни заболявания проф. Коста Костов в националния пресклуб на Българска телеграфна агенция, като отговори на въпроси на кореспондентите на организацията в страната.

По думите му на пазара се чака появяването на лекарства за предотвратяване от ковид, само че те ще са на висока цена.

Според специалиста преболедувалите леко най-късно шест месеца по-късно би трябвало да се имунизират, а тези, които са се лекували тежко в болница - от осем до 10 месеца по-късно. Проф. Костов, който също си е направил трета доза, предложи на имунизираните да си създадат бустерна доза за по-силна отбрана.

Специалистът заяви, че над 85 на 100 от постъпващите в болница и над 92 на 100 от боледуващите с тежки пневмонии не са имунизирани.

По думите му вирусът носи голям риск за бременността, като предлага на бъдещите майки да се имунизират. Според експерта количеството антитела не е от голяма важност за слагането на ваксина. По мотив сезонния грип професорът сподели, че би трябвало да има 14-дневен интервал сред двата типа ваксини.

Експертът заяви, че вирусът удря по всички системи и по душeвността и обясни поствирусния синдром. Този вирус удря организма от корена и всички системи.

В момента в България има не по-малко от 200 хиляди души с пост коронавирус признаци. Между 10 и 15 % от хората имат недоволства след 12-ата седмица от боледуването, а някои и след шестия месец, уточни той. Най-честите измежду тях са отмалялост, болки в мускулите и ставите, неврологични и психогенни.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР