Ваксинирането e част от културата на България. Ние сме страна,

...
Ваксинирането e част от културата на България. Ние сме страна,
Коментари Харесай

Българинът не се ваксинира, защото вечно очаква да го излъжат

Ваксинирането e част от културата на България. Ние сме страна, която има водещи резултати създаването на ваксини и в превъзмогването на заболявания като полиомелит, едра шарка, морбили и така нататък Подобно на всеки различен народ българското общество има потребност да чуе ясни и рационални експертни позиции по тематиката за имунизирането, които да основават доверие, разяснява политологът Огнян Минчев.

" У нас през последната година и три месеца се наложи атмосфера на нездрава конкуренция сред публични групи и водещите ги медицински специалисти, интерпретиращи в радикални визии проблемите на Ковид-19. Недоверчивият българин, постоянно очакващ да бъде измамен (не без основание) се чуди " кой път да хване ". Днешният министър на опазването на здравето бе измежду отрицателите, поставящи под подозрение визиите и ограниченията за ръководство на болестта преди да оглави Министерство на здравеопазването. Когато през днешния ден излиза с апели за имунизиране, хората, които помнят предишните му изявления си дават сметка, че приказва от институционалната си позиция, а не от позицията на лична увереност. Може би щеше да е по-добре за доверието, което министърът би трябвало да провокира да направи едно самопризнание - " През предходната година сгреших с отношението си към болестта... " Но в България всички сме задоволително велики Аз-ове, та да си признаем, че и ние можем да бъркаме ", написа Минчев на страницата си във Facebook.

Коментарът  на политолога е във връзка изявление за БНР на държавния секретар по европейските въпроси на Португалия Ана Паула Закариаш в което твърди, че негативната настройка към имунизирането отличава България на фона на други европейски страни.

" И доколкото разбирам, в България хората не желаят да се имунизират, тъй като не имат вяра на имунизациите или се боят от следствията или признаците. Президентът на България сподели преди няколко дни, че това е огромен проблем за България. А имат имунизациите. Защото очевидно имунизирането не е част от културата там “, уточни Ана Паула Закариаш.

В Португалия, където имунизирани са над 36%  от популацията, вечерен час от 11 вечерта до 5 сутринта ще бъде въведен от 9 юли в Лисабон, Порто и още 43 общини в страната. 

Целта е да се ограничи разпространяването на Делта разновидността на вируса, след внезапен скок в новите случаи през последните седмици.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР