Ваксини, адаптирани към варианта Омикрон на коронавируса, могат да бъдат

...
Ваксини, адаптирани към варианта Омикрон на коронавируса, могат да бъдат
Коментари Харесай

ЕМА: Можем да одобрим адаптирани към Омикрон ваксини до 3-4 месеца

Ваксини, приспособени към разновидността Омикрон на ковид, могат да бъдат утвърдени в границите на три до четири месеца при нужда, само че съществуващите към този момент ваксини ще продължат да обезпечават отбрана. Това съобщи пред Европейския парламент изпълнителният шеф на Европейската организация по медикаментите (ЕМА) Емер Кук, съобщи Ройтерс.

По думите ѝ не е известно дали на производителите ще се наложи да приспособяват имунизациите си към Омикрон, само че ЕМА се приготвя за тази опция.

" Ако има потребност от смяна, бихме могли да я одобрим в границите на три-четири месеца. Компаниите, които приспособяват своите формулировки, ще би трябвало да проведат клинични тествания и да потвърдят, че препаратите им работят на процедура ", добави Кук.

Тя обаче акцентира, че даже в случай че новият вид на ковид стане по-разпространен, имунизациите, с които разполагаме, ще продължат да обезпечават отбрана.
 Карантини и забрани за пътешестване по света
Карантини и забрани за пътешестване по света

Кои страни постановиха ограничавания поради Омикрон

По-рано през днешния ден на финансовите пазари, като предизвести, че наличните ваксини надали ще бъдат толкоз ефикасни против разновидността Омикрон, открит за първи път в Южна Африка, колкото са били против разновидността Делта.

Омикрон споделя няколко основни разновидности с два предходни разновидността - Бета и Гама, които ги вършат по-малко уязвими към ваксини. Освен това новата разновидност има 26 неповторими разновидности, доста от които в области, към които са ориентирани антителата на имунизациите.
 Омикрон стигна и до Испания
Омикрон стигна и до Испания

Потвърден е един случай в Мадрид, два подозрителни в Барселона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР