Ваксинацията в страната продължи, но не и в медицинския център

...
Ваксинацията в страната продължи, но не и в медицинския център
Коментари Харесай

Центърът за имунизации в Стамболийски не работи след фаталния случай с ваксинирана жена

Ваксинацията в страната продължи, само че не и в медицинския център на Стамболийски. Там към момента не са доставени нови дози. Преди седмица имунизирана в този център 57-годишна жена от прилежащото село Йоаким Груево умря. Вчера здравният министър Костадин Ангелов разгласи, че съгласно окончателните резултати от аутопсията, няма връзка сред гибелта на дамата и поставената й ваксина.

Хората в село Йоаким Груево упорстват да научат повече елементи за аргументите за гибелта на своята съгражданка, с цел да вземат осведомено решение дали да се имунизират.

Специалистите са безапелационни, че хората могат да се доверят на Европейската организация и да се имунизират.

Становището е такова, че имунизацията действително не е предизвикала гибелта на дамата. Така или другояче имунизацията е с потвърдена сигурност и потвърдена успеваемост въз основата на клиничните изпитвания, счита доктор Християна Бацелова, епидемиолог.

Съдебните медици, изготвили експертизата на умрялата жена, отхвърлиха да огласят елементи от отчета от аутопсията.

На проверяващия служител на реда сме го предали, към този момент си е в следствена загадка, нямам право да разясня нищо. Заведено е досъдебно произвеждане в град Стамболийски и е под наблюдаване на областен прокурор, съобщи доцент Павел Тимонов, Съдебна медицина - Пловдив.

От прокуратурата не пожелаха да разясняват.

В медицинския център в Стамбоийски, където е имунизирана умрялата жена, към момента не са възобновени имунизациите. Очаква се това да се случи през новата седмица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР