Ваксинацията срещу Covid-19 с препарата на Pfizer-BioNTech започва в 10

...
Ваксинацията срещу Covid-19 с препарата на Pfizer-BioNTech започва в 10
Коментари Харесай

Започва ваксинирането срещу Covid с Pfizer-BioNTech

Ваксинацията против Covid-19 с препарата на Pfizer-BioNTech стартира в 10 сутринта тази неделя по едно и също време в София, Пловдив и Бургас, редом с още 18 страни в Европейски Съюз. Това става при засилена гласност, с цел да могат болшинството от хората да бъдат уверени в изгодата и сигурността на имунизациите и най-малко 70% от популацията да се имунизира, с което да се образува имунитет против ковид.

Ваксината е целесъобразна, безвъзмездна и се слага по избор, след подписано осведомено единодушие.

До момента хората в максимален риск, на първа линия, които са декларирали предпочитание да получат ваксини, са към 45 000, което е растеж спрямо първичния брой.

Първият, на който ще бъде сложена, е министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов. По този метод той ще покаже, че имунизацията е безвредна: " Искаме да покажем, че Европа в един ден, всички страни членки ще създадат имунизация на разнообразни категории от популацията. Аз ще бъда първият имунизиран българин ".

Ваксинацията ще се прави от лекари в лечебни заведения за извънболнична и болнична здравна помощ, Регионални здравни инспекции, от лекари в профилирани структури на Министерството на вътрешните работи и Министерството на защитата, както и от мобилни имунизационни екипи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР