Ваксинацията срещу COVID-19 е довела до съвсем леко увеличаване на

...
Ваксинацията срещу COVID-19 е довела до съвсем леко увеличаване на
Коментари Харесай

Проучване на Йейл разкрива как ваксините срещу COVID-19 предизвикват възпаление на сърцето

Ваксинацията против COVID-19 е довела до напълно леко увеличение на случаите на микокардит, само че дълго време учените не знаеха какво предизвиква възпалението на сърцето след имунизацията. Сред главните фактори бяха посочени антителата, създадени след имунизацията, само че учени от Йейлския университет откриха по-друг механизъм на развиване и предложиха тактика, която би трябвало да усъвършенства сигурността на медикаментите.

Миокардитът се смята за доста необичаен непряк резултат от mRNA имунизациите против COVID-19. По време на пандемията инфектиране на сърдечния мускул най-често бе диагностицирано при млади мъже и юноши след към 21 дни след слагането на втората доза. За да схванат повода за миокардита, учените в детайли са изследвали реакциите на имунната система на имунизираните хора и са определили аргументите за пораждане на случаите на инфектиране.

Оказа се, че възпалението на сърцето не се предизвиква от антитела, а от цялостната реакция на организма – имунните кафези и възпалителната реакция.

„ Имунната система се превъзбужда, произвеждайки цитокини и избрани клетъчни реакции “, разяснява съавторката Кари Лукас.

Като решение учените оферират времето сред първата и втората доза ваксина да се усили от четири на осем седмици.

„ Надяваме се, че новите данни ще оказват помощ да се усъвършенства процесът на имунизиране, който има голям капацитет да избавя човешки животи “, заключава Анис Бармада, съавтор на научния труд.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР