Ваксинацията с препарата на АстраЗенека у нас отново е разрешен.

...
Ваксинацията с препарата на АстраЗенека у нас отново е разрешен.
Коментари Харесай

Богдан Кирилов: Ваксинацията с препарата на АстраЗенека у нас отново е разрешен

Ваксинацията с препарата на " АстраЗенека " у нас още веднъж е позволен. Това съобщи на брифинг шефът на Изпълнителна организация по медикаментите маг. фар. Богдан Кирилов.

" Отношението полза-риск продължава да е позитивно и няма спънки всички страни в Европейски Съюз да продължат имунизацията с препарата ", добави той.

Той добави, че при направената аутопсия в Пловдив не се потвърждава връзка сред имунизацията повода за гибел. При умрялата жена няма открити тромби.

Преди минути Европейската организация по медикаментите (EMA) удостовери, че имунизацията против COVID-19 на " АстраЗенека " и Оксфордския университет е сигурна и ефикасна. EMA също по този начин удостовери, че изгодите от препарата надвишават рисковете.

На 12 март министър председателят Бойко Борисов разпореди ваксинирането с имунизацията на " АстраЗенека " да бъде спряно, до момента в който с документално мнение Европейската организация по медикаментите отхвърли всички подозрения по отношение на сигурността ѝ. Това стана ясно на работно заседание, свикано от министър-председателя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР