Ваксинационната кампания в Румъния премина в нов етап. В 14

...
Ваксинационната кампания в Румъния премина в нов етап. В 14
Коментари Харесай

Мобилни екипи ваксинират в отдалечени райони в Румъния

Ваксинационната акция в Румъния мина в нов стадий. В 14 административни региона на страната към този момент работят мобилни екипи. Те оказват помощ за имунизирането на живеещите тук-там, където няма имунизационни центрове или не доближават медици.

В Черна вода, Източна Румъния, е дошъл мобилен екип, състоящ се от военни медици. Още преди два месеца в града е самостоятелен имунизационен център, който обаче по този начин и не заработва заради неналичието на медицински личен състав.

Местните поданици са принудени да изминават десетки километри до прилежащи градове, с цел да се имунизират. Много от тях обаче нямат персонален превоз.

С помощта на мобилните екипи тази обстановка се трансформира. Достатъчно е да са записани в описите на персоналните лекари.

" Служители на обществените служби се обаждат да ревизират дали човек е имунизиран и в случай че не - дали желае да го направи в мобилното звено ", съобщи Петре Урзичеану, кмет на Черна вода.

В тези мобилни центрове може да се имунизират по 100 души дневно.

" След 28 дни или същият екип се връща да сложи втора доза, или персоналният доктор го прави ", добави Валериу Георгита, координатор на националната имунизационна акция.

Когато приключат работа в даден регион, мобилните екипи се насочат към идната си спирка.

Надеждите и на управляващите, и на самите румънци, са ускорената имунизация да постави завършек на пандемията и до лятото животът да се възстановява.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР