Ваксината срещу новия коронавирус едва ли ще е универсална за

...
Ваксината срещу новия коронавирус едва ли ще е универсална за
Коментари Харесай

Няма да има универсална ваксина за COVID-19

Ваксината против новия ковид надали ще е универсална за всички групи от популацията – евентуално ще се стартира с имунизиране на най-уязвимите групи, съобщи Александър Горелов, заместник-директор по проучвания в Централния проучвателен институт по епидемиология на Руската федерация.

„ На първо място би трябвало да се обезпечи сигурността, а освен имунитета за разнообразни групи от популацията: за възрастните на 65 години, за по-младите хора, за бременните дами, за децата на друга възраст. Децата също имат няколко градации: до и под 18 години, както и по-малките до 6-годишна възраст. Това не значи, че ще се появи една универсална ваксина, която ще бъде в положение да отбрани децата, бременните дами, младежите и възрастните хора “, съобщи Горелов по канал „ Русия 24 ”.

Ученият означи също, че медикаменти, които сега се създават, ще би трябвало във времето да доближат до серийно произвеждане.

“Вярвам, че имунизацията ще стартира с рисковите групи и хората с хронични болести. Тоест, най-уязвимите ще са във фокус групи, които ще целят да трансформират възгледите ни за опазването на здравето във всички страни по света ”, означи специалистът. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР