Ваксината срещу морбили, паротит и рубеола не причинява аутизъм, се

...
Ваксината срещу морбили, паротит и рубеола не причинява аутизъм, се
Коментари Харесай

Ваксината срещу морбили, паротит и рубеола не причинява аутизъм

Ваксината против морбили, паротит и рубеола не предизвиква аутизъм, се оповестява в огромно изследване, извършено за пояснение за възходящия брой антиваксъри и защото огнищата на морбили се усилват, оповестява " Гардиън ".

Съмненията по отношение на тривалентата ваксина ММР са гастроентеролога Андрю Уейкфийлд, който през 1998 година допусна, че е обвързвана с аутизма. Симптомите на болестта постоянно стартират да се демонстрират към времето, в което се ползва, сред 12 и 15 месеца.

Теорията е дискредитирана и по-късно Уейкфийлд е лишен от право да практикува медицина, само че се следи повишение на подозренията по отношение на сигурността на имунизациите, популяризирани в обществените медии и в някои страни.

В петък УНИЦЕФ предизвести, че случаите на морбили са се нараснали до шокиращи равнища по света, разпространявайки се измежду неимунизирани деца. Световната здравна организация съобщи, че скептицизма към имунизациите е една от 10-те най-големи световни закани за здравето.

Документът в Annals of Internal Medicine е от датски учени, които организират едно от основните изследвания, с цел да опровергаят връзката, като са проследени 650 000 деца в датския указател на популацията за повече от 10 години.

Д-р Андерс Питър Хвиид от Statens Serum Institut в Копенхаген разяснява: " Това проучване от 2002 година е оповестено в Медицинския вестник на Нова Англия преди 16 години, само че не разсея теориите, че имунизирането предизвиква аутизъм. Спомням си, че преди няколко години видяхме даже Доналд Тръмп в неговата президентска акция да пуска туитове за ваксини, причиняващи аутизъм. "

Учените желаят да извърнат особено внимание на някои от рецензиите на антиваксъри, като да вземем за пример догатката, че някои групи деца са по-уязвими към аутизма след имунизацията против ММР, в сравнение с други.

Учените наблюдават деца с брат, който има аутизъм и тези с нараснал рисков фактор за аутизъм, като по-възрастни родители. Те също по този начин преглеждат дали има повече аутизъм измежду децата, които са получили други ваксини преди ММР.

Анти-ММР акциите настояват за регресивна форма на аутизъм, породени от имунизация, които не се появяват в изследвания за цялото население.

Всички тези теории са тествани в проучването и е открито, че те са безусловно погрешни.

" Не открихме поддръжка за хипотезата за нараснал риск за аутизъм след имунизация с ММР в националната популация на датските деца, няма поддръжка за хипотезата за имунизиране с ММР и провокиран аутизъм в чувствителни подгрупи, характеризиращи се с екологични и фамилни рискови фактори, и няма поддръжка за струпване на случаи на аутизъм в избрани интервали от време след имунизация с ММР ", оповестява проучването.

В публицистичната публикация на проучването, Саад Омер от Училището по публично здраве на Ролинс в университета Емори в Атланта, Джорджия и Инчи Йълдъръм от Медицинския факултет на университета Емори разясняват, че проучването си е заслужавало да се организира, макар че към този момент е потвърдено, че няма връзка сред ММР и аутизма.

" В един съвършен свят проучванията за сигурност на имунизациите биха се организират единствено за оценка на научно обосновани хипотези, а не в отговор на конспирации. Но в реалност, хипотезите, популяризирани от антиваксърите, могат да повлияят на публичното доверие във имунизациите ", пишат те.

" Сега живеем в свят на " устойчивост към обстоятелствата ", където данните имат лимитирана безапелационна стойност. И по този начин, по какъв начин лекарите и здравните чиновници развенчават мита за ММР-аутизма ", разясняват те.

Първо, всеки мит за ваксина би трябвало да бъде ясно обозначен като подобен.

Второ, когато се поправят неточна информация, учените би трябвало да се съсредоточат върху основните обстоятелства и да не се пробват да отговорят на всичко.

Трето, " би трябвало да се даде различно пояснение на този феномен на усещанията ". В противоположен случай, всеки песимист има огромен късмет да се върне към предходните си неверни убеждения. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР