Ваксината срещу коронавируса, разработвана от японската фармацевтична компания AnGes и

...
Ваксината срещу коронавируса, разработвана от японската фармацевтична компания AnGes и
Коментари Харесай

Японска ваксина срещу коронавируса премина успешно опитите върху животни

Ваксината против ковид, разработвана от японската фармацевтична компания AnGes и университета на Осака мина сполучливо тестванията върху животни. В резултат на направените им инжекции при животните са се основали антитела.
Планира се клиничните тествания на имунизацията да стартират при започване на юли, като в тях ще се включат няколко десетки пациенти, съобщи в. " Никей ", представен от ТАСС. След приемането на резултатите през септември компанията възнамерява да премине към огромни тествания, а до края на годината - да получи позволение за производството и от министерството на опазването на здравето.

В момента по света се организират тествания на минимум 10 ваксини против ковид, отбелязва вестникът. Японският министър председател Шиндзо Абе съобщи, че възнамерява на срещата на върха на Г-7 да предложи основаването на интернационален орган за ръководство на патентите на евентуални ваксини против ковид. Основната цел на тази самодейност е гарантирането на постоянни доставки в разрастващите се страни.

В същото време организация " Киодо " заяви, че Япония няма да може да утвърди до края на този месец препарата против грип Фавипиравир (известен още като Авиган) за лекуване на пациенти с новия ковид. Първоначалните проекти бяха този развой да завърши до края на май, само че извършените клинични тествания не са посочили задоволителна успеваемост на препарата, създаден от фармацевтичната компания Fujifilm Holdings. Поради страничните си резултати лекарството в никакъв случай не е било продавано на свободния пазар, само че японското държавно управление резервира ресурс от него за възможна грипна зараза. Освен това Фавипиравир се използваше сполучливо за битка с хеморагичната тресчица ебола.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР