Ваксината срещу Covid-19 за българските граждани ще бъде безплатна за

...
Ваксината срещу Covid-19 за българските граждани ще бъде безплатна за
Коментари Харесай

Ваксината за Covid-19 ще бъде безплатна за българите

Ваксината против Covid-19 за българските жители ще бъде безвъзмездна за българите и няма да е наложителна, съобщи в петък здравният министър Костадин Ангелов в Стара Загора. Той напомни, че България е договорило в квотата на Европейски Съюз на този миг да бъдат доставени над 2 млн. броя, които предпочитано ще отидат за уязвимите хора.

" Следващия петък всички здравни министри от страните в Европейски Съюз имаме видео конферентна връзка, на която ще бъдат изчистени всички въпроси, терзания или механизми за обезпечаването на тази ваксина ", посочи той.

Министърът напомни, че българският парламент е утвърдил съглашение, с което упълномощава Европейска комисия да договаря от името на всички страни- членки ваксина. “Нека това течение от обезпокоени хора, които счита, че тя ще е включена в наложителните имунизационни календари, да знаят, че тази ваксина ще се слага безусловно непринудено, по избор на всички български граждани”, разгласи министърът.

Квотата на България в общата поръчка на Европейски Съюз е за над 2 млн. броя, които да се насочат към хората над 65-години, към тези с хронични болести и всички чиновници на първа линия. “Подчертавам, че за нас е извънредно значимо хората да знаят, че това, което ще бъде вкарано на българския пазар, ще е минало всички изпитвания”, акцентира Ангелов.

“В България не се изпитва ваксина, няма да се изпитва ваксина върху никакви хора, за което се приказва в общественото пространство. Когато имунизацията бъде на територията на България, тя ще бъде безвъзмездна и непринудено ще се поставя”, сподели още той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР