Ваксината срещу COVID-19, разработена от университета в Оксфорд и компанията

...
Ваксината срещу COVID-19, разработена от университета в Оксфорд и компанията
Коментари Харесай

Извънредни новини за ваксината на "Оксфорд" срещу К-19

Ваксината против COVID-19, създадена от университета в Оксфорд и компанията „ АстраЗенека”, е провокирала мощен имунен отговор при възрастни хора. Окуражаващите резултати дават вяра за една от най-уязвимите групи от популацията против новия ковид.

Заключенията на този стадий демонстрират, че хората на възраст над 60 година, могат да изградят мощен имунитет към вируса.

Европа и Съединени американски щати още веднъж са център на пандемията от ковид, предизвестиха от Световната здравна организация.

Ръководителят на европейското поделение акцентира, че имунизациите са доста значима част от оправянето с рецесията, само че на тях не би трябвало да се гледа като на магическо решение.

„ Ако всеки от нас даде своя принос, карантините може да бъдат избегнати. Държа на позицията си, че карантините са мярка, до която би трябвало да се прибягва единствено в краен случай.

Използването на маска единствено по себе си не е панацея и би трябвало да се ползва в композиция с други ограничения. Ако 95 % от хората носят маска, то карантините няма да са нужни. При сегашните 60% или по-малко е мъчно да се избегне затваряне”, съобщи Ханс Клюге, началник на европейското поделение на СЗО.

Русия записва денонощен връх на инфектирани и умряли от COVID-19. Новите случаи са се нараснали с близо 24 000 и общият им брой е към този момент над 2 милиона.

Въпреки увеличението на случаите, съветските управляващи към този момент се въздържат от въвеждане на карантина, както при първата вълна на пандемията. В мощ са обаче прецизни правила за носене на маски и ръкавици.

Русия, която е с население от 145 милиона, се подрежда на пето място в света по инфектирани с ковид след Съединени американски щати, Индия, Бразилия и Франция.

В Съединени американски щати жертвите на ковид са към този момент над 250 хиляди. Заразените са 11 милиона и половина.

Страната има максимален брой заболели и максимален брой смъртни случаи спрямо всяка друга страна по света.

Ню Йорк, който беше епицентър на пандемията напролет, от през днешния ден затваря учебните заведения до второ разпореждане и минава на онлайн образование единствено осем седмици след началото на образователната година.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР