Ваксината срещу Covid-19, разработена от немската биотехнологична фирма BioNTech и

...
Ваксината срещу Covid-19, разработена от немската биотехнологична фирма BioNTech и
Коментари Харесай

Covid-ваксината на BioNTech и Пфейзер с обещаващи резултати при първи тестове върху хора

Ваксината против Covid-19, създадена от немската биотехнологична компания BioNTech и американския фармацевтичен колос Пфайзер (Pfizer), сподели капацитет и беше открито, че се понася добре при тестванията върху хора в ранния етап на проби, оповестиха в сряда от двете компании, представени от Ройтерс.

Това е четвъртата пробна ваксина за ковид, която демонстрира обещаващ капацитет при ранния етап на тестване върху хора, дружно с плановете на други компании като Moderna, CanSino Biologics и Inovio Pharmaceuticals.

Немската компания BioNTech сподели, че тестването на две дози от нейната ваксина BNT162b1 върху 24 здрави доброволци демонстрира, че след 28 дни те са развили по-високи равнища на антитела против Covid-19, в сравнение с нормално се следят при инфектирани с ковид хора.

Тя добави, че по-високата от двете дози - и двете прилагани посредством две инжекции в границите на три седмици една от друга - е последвана от малко повишение на температурата при трима от четирима участници след втората инжекция.

Трета доза, тествана в по-висока централизация в обособена група, обаче не е била повторена заради болки при инжектирането.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР