Ваксината срещу COVID-19, разработена от биотехнологичната компания Moderna в партньорство

...
Ваксината срещу COVID-19, разработена от биотехнологичната компания Moderna в партньорство
Коментари Харесай

Ваксината на Moderna срещу COVID-19 показва ефикасност

Ваксината против COVID-19, създадена от биотехнологичната компания Moderna в партньорство с Националния здравен институт на Съединени американски щати, сподели позитивни резултати след първата фаза проби върху хора – тя съумява да провокира имунен отговор против болестта при всички доброволци.

От данните, представени от CNN, излиза наяве, че най-често срещаните странични резултати от веществото са сходни на признаците на новия ковид – отмалялост, настинка, главоболие, мускулна болежка, както и болежка към зоната на инжектиране.

Ключова за производството ще е третата фаза от изследването, която се чака да започва в края на този месец. Ако тя протече добре, тогава Moderna ще може да извърши първата доставка от почти 500 млн. дози до края на тази година и различен 1 милиарда през 2021-ва. На територията на Съединени американски щати тази формула е в най-напреднал стадий от създаването си.

В първата фаза от проучването бяха включени 45-ма души на възраст сред 18 и 55 години, като те получиха разнообразни количества от имунизацията – 25, 100 и 250 микрограма. Опитите във фаза 2 продължиха с избрани характерности, като възраст и физическо положение, сходни на тези, за които е предопределено лекарството. Във фаза номер 3 ще бъдат включени хиляди хора, като главните индикатори, които ще се наблюдават, са успеваемостта и сигурността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР