Ваксината срещу Covid-19 на АстраЗенека (AstraZeneca) и Оксфордския университет има

...
Ваксината срещу Covid-19 на АстраЗенека (AstraZeneca) и Оксфордския университет има
Коментари Харесай

Оксфорд: Нашата ваксина действа и срещу британския щам


Ваксината против Covid-19 на " АстраЗенека " ( AstraZeneca ) и Оксфордския университет има сходна резултатност против разновидността на английския ковид , както при предходните циркулиращи разновидности, оповестиха в петък от университета, съобщи Ройтерс.

Вариантът, разпознат за първи път в Кент, Южна Англия, е по-лесно излъчен, което накара доста страни страни да лимитират пътуванията от и до Англия. Това също докара до скок на броя на инфекциите, което наложи въвеждането на нови строги ограничаващи ограничения в Англия през предишния месец.

Този локдаун пристигна в миг, когато във Англия стартира имунизацията с ваксина та на AstraZeneca. Над 10 милиона души към този момент са получили първата доза или от ваксина та на AstraZeneca , или от тази на Pfizer/BioNTech.

Англия съобщи, че има вяра, че имунизациите са ефикасни против ковид ните разновидности, които се популяризират в Обединеното кралство.

" Данните от нашите опити за ваксина та ChAdOx1 на AstraZenca в Обединеното кралство демонстрират, че ваксина та освен защищава от първичния пандемичен вирус, само че също по този начин защищава и от новия вид B.1.1.7, който аргументи повишаването на инфектираните от края на 2020 година в Обединеното кралство ", сподели Андрю Полард, основен следовател по изпитването на ваксина та в Оксфордския университет.

Сара Гилбърт, съразработчик на ваксина та, уточни, че макар че ваксина та има успеваемост против английския вид, може да се наложи да бъде приспособена за предстоящ вид на Covid-19.

" Работим с AstraZeneca , с цел да усъвършенстваме на ваксина та, в случай че това стане належащо ", сподели Гилбърт.

Предварителните констатациите и разбори също по този начин демонстрират, че ваксина цията води до понижаване на вирусоотделянето и на вирусното натоварване, което може да се трансформира в понижено предаване на болестта, уточни Оксфордският университет.

Междувременно от AstraZeneca оповестиха, че чакат резултати от американското клинично изпитване на ваксина та през идващите четири до шест седмици. Това съобщи ръководителят на изследователската активност на фармацевтичната компания Мене Пангалос.

Запитан по кое време резултатите от изпитването в Съединени американски щати ще бъдат подготвени, поради високите равнища на предаване на ковид ната зараза по време на изпитването, Пангалос сподели, че те са били високи по време на " последния интервал от тестването “.

" Мисля, че се приближаваме доста покрай приемането на данни. Бих споделил, че през идващите четири до шест седмици би трябвало да прочетем резултатите от това изследване ", сподели той пред кореспонденти.

Някои специалисти чакаха данните да бъдат предоставени по-рано, като се има поради високата степен на заразяване в Съединените щати по време на интервала на тестване на ковид ната ваксина на AstraZeneca.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР