Ваксината, разработена от Pfizer и BioNTech може да изгражда имунитет

...
Ваксината, разработена от Pfizer и BioNTech може да изгражда имунитет
Коментари Харесай

Ваксината на Pfizer и BioNTech изгражда имунитет и срещу мутациите на COVID-19

Ваксината, създадена от Pfizer и BioNTech може да построява имунитет и против разновидности на новия ковид. Това демонстрира ново изследване на откриватели от медицинския клон на Тексаския университет, съобщи Bloomberg.

Според експертите имунизацията е евентуално да генерира предпазен имунен отговор към нови разновидности на COVID-19, носещи така наречен разновидност N501Y в протеина на вируса. В изследването се изследва отговорът на мутирали вируси в кръвни серуми, взети от 20 души, имунизирани с иРНК имунизацията на двете биофармацевтични компании. В опита не са включени други разновидности, само че констатациите са в сходство с отговора на панел от 15 по този начин наречени псевдовируси, носещи шипове с други разновидности.

Изследването е подкрепено от Pfizer и BioNTech, които към този момент оповестиха, че имат вяра в това, че техният препарат защищава и против нови разновидности на ковид. Тексаските учени са първите, доказващи тези изказвания.

Вирусите могат да се трансформират посредством разновидности, които пораждат естествено в процеса на репликиране и обикаляне в човешкия организъм. Някои могат да развият хиляди разновидности, до момента в който други са по-стабилни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР