Ваксината против COVID-19, разработвана от американската биотехнологична компания Moderna, е

...
Ваксината против COVID-19, разработвана от американската биотехнологична компания Moderna, е
Коментари Харесай

Ваксина срещу COVID-19 изгражда антитела у пациенти

Ваксината срещу COVID-19, разработвана от американската биотехнологична компания Moderna, е отчела обещаващи резултати за битката с COVID-19 по време на ранните проби върху хора, съобщи „ Фокс Нюз “.

При всичките 45 доброволци на възраст 18-55 години, в които е инжектирано веществото, се следи създаване на обезвреждащи антитела, сходни на тези на към този момент възстановилите се от ковид пациенти. Броят на антителата зависи от получените три различни количества от имунизацията – 25, 100 и 250 микрограма.

На 43-тия ден след слагането ѝ при хората с най-малка доза са построени толкоз антитела, колкото имат и излекувалите се, а при тези с доза 100 микрограма „ равнището е било доста надминато “. За тестваните с най-голяма доза обаче основаната в Кеймбридж, щата Масачузетс, компания не оповестява резултати.

Първата фаза от опитите е извършена под управлението на Националния институт по алергии и инфекциозни болести в Сиатъл. Втората фаза ще включва опити с дози от 50 и 100 микрограма, а третата, която се чака да стартира през юли, ще е с количества сред 25 и 100 микрограма и с повече хора. Главният медицински шеф на Moderna, доктор Тол Закс, съобщи за CNN, че в случай че те преминат добре, имунизацията ще бъде налична най-рано през януари. „ Това са безусловно положителни вести и такива, които мисля, че доста хора чакат от много време “, разяснява той.

По данни на Световната здравна организация Moderna е един от осемте разработчици на лекарство в света, които към този момент вършат проби върху пациенти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР