Ваксината на Янсен може да се подстави като подсилваща (бустерна)

...
Ваксината на Янсен може да се подстави като подсилваща (бустерна)
Коментари Харесай

Ваксината на "Янсен" може да се поставя като бустер 2 месеца след първата доза

Ваксината на " Янсен " може да се подстави като подсилваща (бустерна) доза два месеца след първата доза от същата ваксина, оповестява Министерството на здравеопазването. Ведомството показва, че продуктът може да бъде определен за бустерна зона и при избралите за първична имунизация някоя от другите три утвърдени (на " Пфайзер " / " БиоНТех ", " Модерна " и " Астра Зенека " /Оксфорд), като срокът е три месеца след последната доза.

" В Регистъра за имунизация против COVID-19 към този момент е основана функционалността, която разрешава въвеждането на сложена бустерна доза от имунизацията на Janssen. Това значи, че жителите получават своя Европейски дигитален Коронавирус документ незабавно след имунизация ", оповестява здравното ведомство. Ваксината на " Янсен ", фармацевтичното отделение на " Джонсън и Джонсън " бе утвърдена и за бустерна от Европейския лекарствен регулатор.

Ведомството напомня още, че ваксиниралите се в началото с " Янсен " против COVID-19 могат да изберат и иРНК ваксина за укрепване на отбраната, само че още веднъж би трябвало да са минали най-малко три месеца от последната доза. Същият е срокът и за преболедувалите.

Доскоро отстоянието сред дозите ваксина, както и преболедуване и имунизиране бе шест месеца, само че в последните дни на предходната година.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР