Ваксината на Пфайзер“ и Бионтех“ е напълно ефективна за южноафриканския

...
Ваксината на Пфайзер“ и Бионтех“ е напълно ефективна за южноафриканския
Коментари Харесай

Ваксината на Пфайзер е напълно ефективна срещу южноафриканския щам

 Ваксината на " Пфайзер “ и " Бионтех “ е изцяло ефикасна за южноафриканския вид на COVID-19, оповестиха от двете компании, представени от Си Ен Ен. Те разясниха и резултати от продължаваща трета фаза на клиничните изпитвания на техния препарат.

Продължаващото изпитване е открило, че имунизацията пази минимум шест месеца след слагането на втората доза, като успеваемостта й остава повече от 91%. Тя изцяло предотвратява появяването на признаци при боледуване и е мощно ефикасна против тежко разболяване от COVID-19.

Но по-важното изобретение – фирмите са открили, че имунизацията им с комерсиално название " Комирнати “ е изцяло ефикасна и против притеснителния южноафрикански вид. Припомняме, че съгласно разнообразни изследвания разновидността В.1.351, която е доминантна в Южна Африка, може да заобикаля имунитета от имунизиране.

" Ваксината е 100% ефикасна против тежки случаи на ковид “, показват от Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединените щати.

" Пфайзер “ наблюдава над 46 000 доброволци, които бяха в началото ваксинирани с техния препарат. При тях са регистрирани 927 случая на COVID-19 със признаци.

От тези 927 случая обаче 850 са от групата, получили плацебо и едвам 77 са при хора, които са изцяло имунизирани.

В плацебо групата са следени 77 случая на тежко протичане на болестта, до момента в който при групата с имунизацията – нито един.

В изследването за Южна Африка са взели участие 800 доброволци, при които са регистрирани девет случая на COVID-19 – всички в плацебо групата. Това демонстрира 100% успеваемост, споделят още от компанията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР