Ваксината на компанията Moderna е най-ефективна в реални условия по

...
Ваксината на компанията Moderna е най-ефективна в реални условия по
Коментари Харесай

Прекрасни новини от Модерна! Ваксината им дава най-добра защита срещу риска от хоспитализация поради COVID-19

Ваксината на компанията Moderna е най-ефективна в действителни условия във връзка с попречване на риска от хоспитализация - това демонстрира относително проучване на трите позволени в Съединени американски щати ваксини против COVID-19, представено от CNN.

Препаратът на Pfizer обезпечава 88% отбрана против тежко протичане на болестта, а успеваемостта на Moderna е 93%. Ваксината Janssen на Johnson & Johnson дава 71% отбрана по този индикатор.

Изследването е извършено от Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите измежду над 3600 възрастни, приети в болница с диагноза COVID-19 сред март и август тази година.

" Въпреки че тези данни, получени в действителни условия, допускат някои разлики в равнищата на отбрана при имунизациите, всички утвърдени или позволени от Агенцията по храните и медикаментите ваксини против COVID-19 обезпечават забележителна отбрана против хоспитализация. " - показват създателите на проучването.

При сравняването на препаратите на Moderna и на Pfizer/BioNtech те са открили, че разликата сред тях се дължи главно на спад в имунитета при имунизираните с Pfizer, който стартира към четири месеца след слагането на втората доза. Ефективността на имунизацията на Pfizer-BioNTech е 91% през интервала сред 14 и 120 дни след приемане на втората доза, само че понижава до 77% след този времеви период, разясняват откривателите.

И двете ваксини - на Pfizer и Moderna, употребяват генетичен материал - осведомителна РНК, с цел да изградят имунитет, само че употребяват разнообразни дози имат дребни разлики във формулите. Ваксината Janssen употребява деактивиран вирус на елементарната простуда, наименуван аденовирус, с който " придвижва " генетични указания в човешкото тяло.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР