Ваксинaта е спасителният вариант, няма пари всеки път да се

...
Ваксинaта е спасителният вариант, няма пари всеки път да се
Коментари Харесай

Петков: Ваксинaта е спасителният вариант, няма пари всеки път да се затваря бизнеса

Ваксинaта е избавителният вид, няма пари всякога да се затваря бизнеса, когато лечебните заведения ни не устоят. Това разгласи икономическият министър Кирил Петков след среща с бизнеса в четвъртък вечерта във връзка поръчката на здравния министър Стойчо Кацаров за стягане на ограниченията.

По думите му дългосрочно имунизацията е една от най-стабилните ограничения. " Всички осъзнаваме, че без по-високо равнище на ваксианцията ударът върху стопанската система ще е голям. Не имам вяра в нищо наложително, само че би трябвало да помислим по какъв начин да поощрим секторите, които са най-опасни да се имунизират. Това би трябвало да е обща политика. Знам, че министъра на опазването на здравето прави всичко допустимо да разпространява какъв брой в значимо да се имунизираме, само че за жалост на картата на Европа сме на последно място ", съобщи икономическият министър.

Петков е безапелационен, че актуализацията на бюджета, препоръчана от служебния кабинет, би трябвало да се гласоподава. " Ако няма актуализация браншовете са под голям риск, изключително туристическия, ресторантьорския. Тези хора, в случай че ги затворим без средства, би било пагубно ", сподели икономическият министър. 

Петков разяснява и апелите му за оставка по отношение на проблема с поданството му като посочи, че това е последното нещо, от което се опасява. " За адачите, които сме си сложили за извършване всеки ден е значим. Аз съм тук с една цел да върша нещата, които имам вяра. Има си Конституционен съд, президента, в случай че желае може да ме освободи, само че това, което видях през вчерашния ден от него е поддръжка. Има доста хора от другата страна, които биха се радвали да си подам оставката ", разяснява министърът и добави, че неговият приоритет е да си прави работа. 

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР