Ваксина срещу новия коронавирус, разработена от японската компания AnGes в

...
Ваксина срещу новия коронавирус, разработена от японската компания AnGes в
Коментари Харесай

Японска ваксина срещу коронавируса с успешни изпитания при животни

Ваксина против новия ковид, създадена от японската компания AnGes в съдействие с Университета в Осака, е минала сполучливи тествания при животни, оповестява японското издание The Nikkei.
Уточнява се, че вследствие на направените инжекции на опитни животни, са били направени нужните антитела. Клиничните проучвания на имунизацията е планувано да стартират през юли.
В тях ще вземат присъединяване няколко десетки души. След като получи резултати през септември, компанията чака да премине към пълномащабни тествания, а до края на годината да получи позволение за произвеждане на имунизацията от Министерството на здравеопазването, труда и благосъстоянието на Япония.
В момента минимум 10 ваксини против новия ковид се тестват по целия свят, показва изданието. Според японския министър председател Шиндзо Абе на срещата на водачите на страните членки на Г-7, която може да се организира през юни в Съединени американски щати, той има намерение да предложи основаване на интернационален орган за ръководство на патенти за евентуални ваксини срещу новия ковид. Основната цел на тази самодейност е да обезпечи постоянни доставки от ваксини за разрастващите се страни.
От началото на пандемията повече от 5,5 млн. души са инфектирани с новия ковид по света, като от тях са умряли повече от 346 хиляди души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР