Ваксина срещу ХИВ дава обещаващи резултатиВаксина срещу ХИВ, която има

...
Ваксина срещу ХИВ дава обещаващи резултатиВаксина срещу ХИВ, която има
Коментари Харесай

Ваксина срещу ХИВ дава обещаващи резултати
Ваксина срещу ХИВ,

Ваксина против ХИВ дава обещаващи резултати
Ваксина против ХИВ, която има капацитета да отбрани хората по света от вируса, сподели обещаващи резултати, оповестява Би Би Си.

Лечението, което има за цел да обезпечи имунитет против разнообразни варианти на вируса и да създаде анти-Хив тела в имунната система, е дало позитивен резултат при близо 400 индивида. Също по този начин този препарат е съумял да защищити маймуни от вирус подобен с ХИВ.

Но трябват още проби на имунизацията, с цел да се дефинира дали отговорът на имунната система е задоволителен, с цел да защищити хората от заразяване с ХИВ.

Около 37 милиона хора по света живеят с ХИВ или СПИН и всяка година има 1.8 милиона нови случаи на заразяване.

Но макар целия прогрес в лекуването на рисковата болест досега няма открита ваксина или лек.

Препаратът “Преп ” или профилактика преди излагане е ефикасен в предпазването от ХИВ, само че за разлика от имунизациите той би трябвало да се приема постоянно, даже всекидневно, с цел да може да защищава сполучливо.

Създаването на ваксина е съществено предизвикателство за учените, защото има доста варианти на вируса, само че също така той мутира, с цел да се оправи с офанзивите на нашата имунна система.

Предишните опити за ваксина са лимитирани единствено до битката с избрани варианти на вируса в избрани елементи на света.

Но за тази „ мозаечна ” ваксина учените са основали лекуване направено от елементи от разнообразни ХИВ вируси.

Надеждата е, че това ще достави доста по-добра отбрана на организма към съвсем безбройните варианти на вируса, които могат да се намерят по света.

В тестванията на имунизацията са взели участие хора на възраст сред 18 година и 50 година, които са разграничени на две групи едната, от които е плацебо. Всички те не са били инфектирани с вируса и са били здрави.

Доброволците са били от Съединени американски щати, Руанда, Уганда, Южна Африка и Тайланд. Те са получили 4 имунизации в границите на 48 седмици. Всички комбинации на имунизацията сътвориха анти-ХИВ тела и бяха оповестени за безвредни.

По време на този опит учените са провели и друго редом проучване, където са инжектирали маймуни с ваксина против вирус сходен на ХИВ, който инфектира приматите.

Мозаечната ваксина, която сподели доста обещаващи резултати е предпазила от заразяване 67% от 72-те маймуни.

„ Тези резултати са значим крайъгълен камък ”, съобщи Дан Бароуч, професор по медицина в учебното заведение по медицина на Харвард, той също е и началник на проучването.

Въпреки че имунизацията е помогнала за основаване на антитела към момента не е ясно дали това би било задоволително, с цел да се предотврати зараза.

„ Предизвикателствата в основаването на ваксина против ХИВ са невиждани и това, че организмът е развил специфични антитела в отговор на вируса не е наложително да демонстрира, че имунизацията ще защищити хората от възпаление с ХИВ ”, споделя Бароуч.

Въпреки че е дал обещаващи резултати препаратът би трябвало да бъде проучен още. Следващите проби ще бъдат осъществени в Южна Африка върху 2 600 дами, които са изложени на риск от заразяване.

Д-р Мишел Брадли – медицински шеф на “Теренс Хигинс Тръст ” съобщи, че е рано за ваксина, само че данните са „ обещаващи ”.

„ Важното е да стане ясно, че има още доста работа да се извърши, преди да имаме една ефикасна ваксина срещу ХИВ ”, добави още Брадли. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР