Ваканцията за учениците във всички 13 общини се удължава до

...
Ваканцията за учениците във всички 13 общини се удължава до
Коментари Харесай

Грипната епидемия в област Бургас остава

Ваканцията за учениците във всички 13 общини се удължава до 22 януари в това число. Това е решението на Регионалния щаб за битка с грипа и острите респираторни болести /ОРЗ/, който заседава през днешния ден в Областна администрация Бургас.

По думите на специалистите от РЗИ броят на заболелите се е нараснал и за първите четири дни на тази седмица е 190,44 % или 386 случая по отношение на следеното население.

Остават в действие всички противоепидемични ограничения: детските градини не престават да работят при „ засилен филтър ” – лимитира се достъпът на родители, преустановяват се плановите интервенции, свижданията, консултациите на здрави бременни дами и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации.

Щабът ще заседава още веднъж на 25 януари, когато ще стане ясно дали епидемията ще бъде прекъсната.

В съвещанието присъединяване взеха регионалният шеф на област Бургас Вълчо Чолаков, кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-областният шеф Севдалина Турманова, зам. кметът на Бургас доктор Лорис Мануелян, представители на РЗИ Бургас, Регионалното ръководство по обучение, ръководителите на Центъра за незабавна здравна помощ, Регионалната здравна каса, представители на болнични заведения и други институции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР