Ваканционно селище “Албена” спечели годишната награда на Министерството на туризма

...
Ваканционно селище “Албена” спечели годишната награда на Министерството на туризма
Коментари Харесай

Албена получи наградата на Министерството на туризма за „Специализиран туризъм“

Ваканционно населено място “Албена” завоюва годишната премия на Министерството на туризма в категория “Специализиран туризъм”. Призът е за събитието „ 5-звезден шахматен мач под небето”, което се организира на покрива на новия петзвезден хотел “Парадайз блу”. Албена оглави класирането с 49,43% от вота на публиката, като на второ масто се подреди кандидатурата на Златни пясъци - Сентидо Мареа хотел с 32,14%. Трети с 10,97% е Български съюз по Балнеология и СПА туризъм, следван от голф комлексите Блексирама и Лайтхаус надлежно с 6,07 % и 1,39%.

В неповторимия шахматен мач участваха пет звезди – международният ни първенец Веселин Топалов против Дрийм тийм, в чийто тим бяха братята Кубрат и Тервел Пулеви, както и двамата първенци Момчил Петков и Диян Самуил Костов. В помощ на младите първенци и боксови звезди се включи и европейската шампионка по шахмат Габриела Антова. Специалната партия бе отразена директно в обществените мрежи от дрон, като по този метод се показа новия хотел, просторното море, красивия плаж и съхранената природа, приключи реми след предложение на Топалов.

Тържеството се състоя в Централния боен клуб в София, а на церемонията участва ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, министри, кметът на София Йорданка Фандъкова, депутати, представители на туристическия отрасъл, на бизнеса, неправителствени организации и медии. Наградата Златна роза – знак на България, и грамота, от името на ваканционно населено място „ Албена “ получи ръководителя на бранш „ Спорт “ Руслан Йорданов.

Снимки Бончук Андонов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР