Важното е България да не остава без политическа опозиция. Това

...
Важното е България да не остава без политическа опозиция. Това
Коментари Харесай

Румен Радев: Важното е България да не остава без политическа опозиция

Важното е България да не остава без политическа съпротива. Това ще бъде пагубно за демокрацията. Това съобщи през днешния ден президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за оттеглената оставка от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Държавният глава добави, че Корнелия Нинова се е потвърдила като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите действия. Румен Радев беше в село Труд, където взе участие в отбелязването на 150-годишнината от основаването на храма „ Св. Троица “.

 © БГНЕС
Запитан какво чака от конгреса на най-голямата опозиционна партия, президентът уточни, че в България следва да има единна, сплотена политическа съпротива, тъй като в противоположен случай властта остава без коректив.

Помолен да разяснява апела на митрополит на Николай за въвеждането на вероучение в българските учебни заведения, президентът уточни, че тематиката следва да се прегледа от съответните институции и да се употребява опитът в Европейския съюз. „ Има място за подобен спор. Децата порастват и научават за религията не от учебно заведение – това са значими въпроси. Научават за нашите обичайни православни полезности също не от учебно заведение. В учебно заведение могат да бъдат изучавани такива неща. Но това е един сериозен спор, който би трябвало да бъде премислен “, уточни още Румен Радев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР