Важно заседание на общинарите в София. Столичният общински съвет решава

...
Важно заседание на общинарите в София. Столичният общински съвет решава
Коментари Харесай

Парите на София: Общинарите обсъждат проектобюджета

Важно съвещание на общинарите в София. Столичният общински съвет взема решение дали да подкрепи проектобюджета на столицата. Заложените пари, към които през днешния ден ще тече дебатът, са над 2,5 милиарда лв.. 

В план-сметката са включени предложения както на жители (от публичните обсъждания), по този начин и на всички партии от Общинския съвет и самостоятелните му членове. Все още не е ясно дали бюджетът ще бъде подсилен в зала.

Предложението на екипа на столичния кмет Васил Терзиев е нарастване с 58.9 млн. лв.. Тези средства ще бъдат употребявани в секторите опазване на здравето, сигурност, превоз и други

„ Точно преди два месеца внесохме първото си предложение за бюджет. Това го трансформира в най-обсъждания и обсъждан бюджет на София и е знак, че всички са положили старания да защитят по допустимо най-хубавия метод интереса на софиянци, както го схващат ”, сподели Терзиев.

„ В Капиталовата стратегия, в ремонтите и в вложенията ще видите съвпадане над 95% с бюджета „ Фандъкова ", който ние подкрепихме през септември. Надявам се да не употребяват този метод и за друго ”, разяснява общинският консултант от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

„ Разбира се, че няма да подкрепим бюджета. Както и сътрудниците споделиха, той е нерешителен и нечестолюбив. Но най-странното е, че те споделиха, че имат 90% припокриване. Това, което ние говорихме и на групата на ГЕРБ, до момента в който бяха ръководещи. Всъщност и техните бюджети бяха неамбициозни и не са решили нито един продължителен проблем в града ”, акцентира общинският консултант от Българска социалистическа партия Иван Таков.

„ Ще бъде гласуван, надяваме се, един неповторим бюджет. Неслучайно употребявам тази дума, тъй като той е рекорден за София. Никога до този миг не е бил в подобен размер. За първи път имаме толкава либерален бюджет ”, разяснява Борис Бонев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР