Важно за България е да съхрани своя човешки и икономически

...
Важно за България е да съхрани своя човешки и икономически
Коментари Харесай

Радев похвали парламента за одобреното вето

Важно за България е да запази своя човешки и стопански капацитет. Това съобщи президентът Румен Радев в своя позиция, откакто през днешния ден Народното събрание поддържа наложеното от него несъгласие върху разпореждания от закона за изключителното състояние.

Ето какво написа той:

Днес българският парламент прояви отговорност, съобразявайки се с наложеното несъгласие върху разпореждания от Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние. Това дава опция за ефикасното използване на ограничения за ограничение на разпространяването на ковид, което е в полза на цялото ни общество.

Истинският недостиг в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние обаче е неналичието на безапелационен пакет от обществени и стопански ограничения в поддръжка на най-силно засегнатите в тази обстановка – дребният и междинен бизнес и хората, които ще изгубят работа, сигурност, успокоение и вероятност за своето бъдеще.

Няма по какъв начин да се наложи несъгласие върху несъществуващи ограничения, по тази причина моят апел към изпълнителната и законодателната власт е, да се концентрират и върху обществената и икономическата обстановка в страната в условия на изключително състояние. Продължавам да упорствам, че ефикасното справяне с рецесията, подбудена от ковид, изисква наред с неотложните здравни ограничения, да се одобряват и обществени и стопански ограничения в поддръжка на най-пострадалите.

Такива ограничения към този момент бяха оповестени освен от стопански мощни страни като Франция и Германия, само че и от страни с по-ограничени благоприятни условия. Трябва да преодолеем растящото общественото напрежение с съответни и ясни ограничения, които да дадат на българските жители успокоение и убеденост в личната им страна. За България е значимо да запази своя човешки и стопански капацитет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР