Важно условие е в момента да бъде разделена КПКОНПИ на

...
Важно условие е в момента да бъде разделена КПКОНПИ на
Коментари Харесай

`Атанас Черногорски: Законът на ГЕРБ за КПКОНПИ ще им гарантира недосегаемост за 7 години

Важно изискване е сега да бъде разграничена КПКОНПИ на две комисии – за корупцията и за конфискация на имущество, защото двата „ бранша “ са радикално разнообразни и не могат да съществуват обикновено в един закон . Проблемът в настоящия Закон за КПКОНПИ главно се обуславят от това, че се постановат не идентични стандарти при инспекция на властимащите лица и жители, които са обект на инспекция по конфискация на имуществото “. 

Това сподели пред БНР юрист Атанас Черногорски, работил в комисията от 2006 до 2011 година, позната тогава като Комисията „ Кушлев “.

Той изрече мнение, че проектозаконът на ГЕРБ не би трябвало да бъде признат , тъй като „ с този закон няма да бъде изпълнена главната цел – дейно противопоставяне на корупцията “ :

„ Така написан и с тези разпореждания законът ще бетонира ГЕРБ за недостижимост за идващите 7 години. … Ще им подсигурява бъдещо 7 години безпроблемно битие – с оглед да им изтекат давностните периоди за осъществени, извършващи се или идни да се извършат криминализирани действия по корупцията и спор на ползи и несъвместимост„, сподели още юрист Черногорски. 

Според него 7 години е прекомерно дълъг мандат за групов орган и акцентира, че 5 години е по-добър период. 

Интервюто на Снежана Иванова с Атанас Черногорски в предаването „ 12+3 “ можете да чуете от звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР