Важно г-н Гешев да осъзнае, че прокуратурата не е нещо

...
Важно г-н Гешев да осъзнае, че прокуратурата не е нещо
Коментари Харесай

Демерджиев: Свършихме си работата. Важно е г-н Гешев да осъзнае, че Прокуратурата не е нещо извън държавата

Важно господин Гешев да осъзнае, че прокуратурата не е нещо отвън страната, тя е държавен орган. Самата прокуратура апелираше да работи дружно с Министерство на вътрешните работи, а полицията си свърши работата. Това сподели служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в предаването „ На фокус “ по Нова телевизия.

Инциденти като днешния с умрелия таксиметров водач не са по виновност на страната и органите на реда, акцентира той. „ Това е въпрос на просвета, на съзнание, на правосъзнание. И двамата участници в случая имат престъпни регистрации. Починалият има и за обир, и за обири. Задържаният също е с престъпна регистрация за шофиране под въздействието на опиати “, уточни той.

Ситуацията с митингите след трагичния случай се следи от органите на реда. „ Ние ще обезпечим реда и спокойствието, само че не може някой да ни кара във всеки един случай да се месим по подобен метод. Единственото нещо, което се случи след визитата на господин Гешев в ромския квартал, е, че от 70 индивида сега има над 200 протестиращи. Това съгласно мен не е инцидентно “, добави Демерджиев.

Той бе безапелационен, че до момента в който е министър на вътрешните работи, Министерство на вътрешните работи няма да води междуинституционални войни. „ Но в това време няма да разреша на никоя институция да ни пречи да си изпълняваме функционалностите “, съобщи Демерджиев.

Двамата служители на реда, разследвани за съпричастност към случая с злополуката на Околовръстното, приключила със гибелта на един френски жител, са отстранени от служба и са почнали дисциплинарни производства, които най-вероятно ще завършат с уволнения. Разследва се и дали директният началник има съпричастност към случая и дали не е основал предпоставки за осъществяване на закононарушението. Вътрешният министър съобщи, че не е срещнал нужното подпомагане по случая от страна на прокуратурата. „ Всеки един подобен случай ще го върша обществен и ще изисквам прокуратурата да си нарасне модела на работа, скоростта на работа по това, което ние демонстрираме сега “, акцентира Демерджиев.

Според него Министерство на вътрешните работи може да прочисти редиците си от корумпирани чиновници и доказателство за това са дейностите на управлението в последните два месеца. „ Ако тези неща се случваха в прокуратурата, в случай че по този начин функционираше и правосъдната система, нямаше да ни сочат като неприятен образец “, добави Демерджиев.

Изборите са били почтени и за това е работено освен през дните директно преди тях, а през цялото време, съобщи вътрешният министър.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР