Важно е въпросите да се дискутират и да няма пристрастия.

...
Важно е въпросите да се дискутират и да няма пристрастия.
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов с горещ анализ за новите изтребители!

Важно е въпросите да се дискутират и да няма пристрастия. Това сподели в предаването " Лице в лице " по bTV депутатът от ГЕРБ и някогашен шеф на защитата ген. Константин Попов във връзка разногласията за закупуването на нови изтребители за Българската войска.

Всички типове въоръжени сили би трябвало да се развиват редом и синхронизирано. Това е добра политика. Българската войска е едно цяло – трите типа войски не водят война поотделно, акцентира ген. Попов. Не купуваме единствено самолети - тук става въпрос за сигурност. Работната група детайлно и безкористно би трябвало да прегледа офертите и да вземе решение. Служебното държавно управление отвори вратата и даде начало на договаряния, само че не взе решение.

Да решиш, че някой различен ще реши, не е решение. Няма различен излаз с изключение на да се проведат спомагателни договаряния и да се избере самолетът, който носи сигурност. Решението е политическо, договорът би трябвало да мине за ратификация през Народното събрание. Решението би трябвало да носи сигурност, съобщи някогашният шеф на защитата.

Ген. Попов сподели, че няма несъгласия за плана за нови изтребители с президента Радев, който е някогашен пълководец на Военновъздушните сили.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР